VIA FRANCIGENA III – DAG 5

Start byVerres til Pont Saint-Martin
Dato9. september 2020
Vejr+31C let overskyet
Højdemeter op70 m
Højdemeter ned70 m
Sværdhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag19 km
Afstand tilbagelagt i alt106 km
Igen en dag med ikke så mange kilometer  og en rimelig flad vandring.
Startede ud efter en udmærket morgenmad og vandrede ned gennem byen og ud langs med floden Dora Balthea, der følges hele dagen til Pont Saint-Martin, der er dagens slutmål.
Det blev faktisk en rigtig interessant dag. Midt vejs på dagens vandring skulle igen over floden på det smalleste sted i Aosta dalen og  der hvor den igen udvider sig mod syd ligger Fort di Bard på en høj midt i dalen. Fæstningen er blevet renoveret for nogle år siden og er i dag en stor turistattraktion.
Som alt her i Italien er der restriktioner og der må kun komme et vist antal gæster ind. Men der er heller ikke mange turister, så jeg benyttede mig af at have god tid og tog et besøg op til fæstningen med elevator over de 4 afsnit for at komme op til hovedbygningen.
Hvilken udsigt mod nord og syd. 
Vel nede igen vandrede jeg videre mod syd og igen langs floden, hvor man vandre på en gammel romersk vej ind i byen Donnas. Inden man vandre ind i byen vandre man gennem den gamle romerske byport. 
Man kan se på vejen, hvor tidligere tiders kærrer har dannet spor og man kan samtidig se den originale romerske milesten - 37. mil.
Dagens slutmål er byen Pont Saint-Martin, der gennemskæres at en biflod til Dora Balthea - floden Lys.
Byen er interessant fordi den store romerske bro fra 1. århundrede har en spændende historie og er et flot eksempel på romernes bygningskunst.
Den kaldes Djævelens Bro, fordi Biskop af Tours - Saint Martin - indgik en pagt med Satan om, djævlen ville bygge en ny bro på en nat mod til gengæld herfor at få den første sjæl, der krydsede broen ved daggry. Det siges at djævlen siden ikke er set og forsvundet ned i vandt af floden Lys fordi den første sjæl der kom over broen var en hund.
Vandringen i dag var overvejende på asfalt vej og nogle få stykker på markveje. Godt skiltet og uden problemer at finde vandreruten.
efter at have tjekket ind på mit overnatningssted og fået vasket tøj, gik jeg en tru rundt i byen.
Jeg spiste aftensmad på hotellets restaurant og fik en udmærket menu.
Hotellet er beliggende på byens torv med udsigt til den romerske bro.
Hotellet - Ponte Romana - er et udmærket provinshotel med et pænt værelse.
Inkl. morgenmad betalte jeg € 43 for overnatningen.

Skriv et svar