CAMINO NAVARRO – FRANCÉS DAG 4

Start byPamplona til Eunate til Pamplona
Dato22. september 2018
Vejr+20C – + 25C sol / soloverskyet
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt69 km
Min oprindelige plan var at vandre fra Pamplona til Obanos, da jeg ikke på Camino Frances har vandret denne etape. Der er ca. 24 km.
Jeg må så medgive, at jeg havde tabt lysten at vandre dette stykke, nu hvor jeg har vandret 426 km på Chemine de Saint Jacque de Compostele.
I 2012 vandrede jeg forbi den lille smukke tempelridder kirke Iglesia de Santa Maria de Eunate fra Camino Aragonés til Camino Frances.
Det er efter min opfattelse en af de smukkeste kirker på de spanske caminos. Den er ottekantet og har derfor nok reference til tempelridderordenen. Den nu værende kirkebygning er fra 1200'tallet, men der har tidligere været kirkebygning på stedet.
Det siges, at det var den sidste kirke de spanske tempelriddere afholdt messe i, inden de drog til Jerusalem 1100'tallet.
Jeg valgte at tage taxa fra Pamplona både ud til kirken og tilbage igen.
Da jeg ankom ved 10tiden var der allerede kommet to busfulde tyske og amerikanske "luxuspilgrimme", som skulle have stempel i deres pilgrimspas. Kirken var derimod ikke så interessant at besøge.
Jeg mødte to danske pilgrimme i kirken, der var startet i Sant Jean Died de Port og skulle vandre til Santiago. Deres første pilgrimsvandring. Så de var meget interesseret i oplysninger om caminoen.
Det er en helt særlig oplevelse, at se og besøge denne lille smukke kirke. At sidde i dette ottekantet kirkerum, der er spartansk og udsmykket med et nøgent alter med en Mariafigur  bag, kun oplyst af et vindue med alabast "glas". Det giver et helt specielt defust lys i kirkerummet.
Rundt om kirken er en søjlegang i samme sten som kirken.
Denne lille øde beliggende kirke har fascineret mig siden jeg så og besøgte den første gang.
Tilbage i Pamplona havde jeg eftermiddag og aftenen. Jeg skal retur med fly fra Pamplona via Madrid til København i morgen tidlig. Det er den nemmeste og hurtigste måde at komme retur til Danmark.
eftermiddagen blev brugt på endnu en tur rundt i Pamplona bl.a. til fæstningen og til et besøg ved byens Parlements bygning, da Pamplona er regeringsby i Navarra.
Om aftenen var jeg til messe i Iglesia de San Lorenzo, hvor relikvierne af San Fermin er opbevaret. San Fermin er skytshelgen for Pamplona, og tyreløbet afholdes som minde om ham.
Sidst på aftenen var jeg til åben koncert på Plaza Consistoronal, med det smukke Rådhus som bagkulisse.
Koncerten blev fremført af et stort harmoniorkester, der spillede Spansk populærmusik.
Det blev en rigtig god oplevelse af afslutte 20 dages vandring på.

Skriv et svar