CAMINO FRANCÉS – 2012 – DAG 25

Start ByTriacastela til Morgade
Dato13. maj 2012
Vejrsol
Højdemeter op405 m
Højdemeter ned610 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag37 km
Afstand tilbagelagt i alt616 km
Efter at have vandret ca. 34 km nåede jeg punktet 100 km til Santiago. Kilometerstenen ligger i en udørk af en lille samling huse, 1 bar og casa rual, 4 lader 8 kostalde og 50 køer. Men hvilken udsigt fra det værelse som jeg fik for natten. For at nå dertil gik jeg fra Triacastela til Samos. Samos er det mest berømte kloster i den katolske verden og er en velbevaret samling bygninger og kirke. Desværre kom jeg så tidligt, at der ikke var åbent for besøg. Klosteret er tilbage fra 800 tallet og har haft den overordnede betydning for pilgrimsvandringen og korstogene. Det var en skøn vandring i nogle dejlige skove på bakkesiderne. Fra Samos vandre jeg langs en meget befærdet vej til Sarria, som har en flot kirke. Resten af vejen var op og ned fra bakketop til bakketop. Så nu er der kun 100 km til Santiago og 215 til Verdens Ende. Vejret er om morgene ret tåget og den forsvinder først omkring middagstid, når solen har fået brændt tågen af. Så det er om at starte tidligt og udnytte morgenkulden. For det er fortsat varmt midt på dagen.

Skriv et svar