VIA FRANCIGENA II – DAG 13

Start bySan Miniato til San Gimignano
Dato14. maj 2016
Vejr+ 20C sol
Højdemeter op375 m
Højdemeter ned165 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag38 km
Afstand tilbagelagt i alt356 km
Fra en berømt tårnby San Miniato Alto til den næste og nok mest turistbesøgte af tårnbyerne, San Gimignano.
Efter nattens uvejr, er det allerede fra morgenstunden godt lunt. Det ser ud til at blive vandring i dejligt behageligt vejr. Op ad dagen blev det til 22C let skyet.
Så det er stadig væk vejr til kortærmet  tshirt og korte bukser.
Alt er dog vådt efter nattens regn.
Toscana er mere bakket end man umiddelbart forestiller sig. Og vandringen er faktisk bakke op og bakke ned på overvejende grusvej det meste af dagen. Ind i mellem vandres på markveje og stier gennem terrænet og på grund af nattens regn, så er markveje og stier plørede og mudder sider kilovis under vandreskoene
Med det er en af de flotteste vandredage jeg endnu har haft. Luften er mættet med dufte fra træer, planter og urter, sol ud over dette bakkede  landskab. Fantastisk.
I dag møder jeg igen de tidligere pilgrimme 4 italienere og en franskmand. Vi mødes ved et picnic område hvor de spiser frokost.
Vandringen går gennem en række små byer, bl.a. en rænessanceby Gambasi Terme og gennem vinområder mellem byerne.
Sidst på eftermiddagen vandres på til San Gimignano og op gennem den lange gågade forbi katedralen og til Pizza della Cisterna, hvor jeg skal overnatte på **** hotel Albergo Cisterna.
Selvfølgelig er det dyrere at overnatte på et hotel beliggende ud til byens meste berømte plads i en by hvor der bare er turist på turist. 110 € inkl. morgenmad. Det synes jeg faktisk er OK.
Der er udsøgt service, dejligt værelse og store lækre badehåndklæder.
Så det er en del af oplevelsen at være pilgrim.
Jeg kan derimod ikke tilgive, at katedralen ikke er åben da jeg ankommer og senere er den heller ikke åben.
Vejret er rigtig dejligt ikke lunt men OK til at sidde når man har en fleecejakke på. Jeg spiser på en nærliggende restaurant og sidder ude under overdækningen og få en dejlig fiskeret og kage og te til dessert.
Det blev til 38 km i dag mellem de 2 tårnbyer. Men på grund af den betagende natur, det gode vejr var det en af de rigtig gode vandringsdage

Skriv et svar