LONDON TO WALSINGHAM – DAG 2

Start ByTottenham – Waltham Abbey
Dato08. september 2023
Vejr+18 C – +30 C sol / sol
Højdemeter op207 m
Højdemeter ned110 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag17 km
Afstand tilbagelagt i alt43 km

Det at finde overnatningssteder direkte ud til pilgrimsvejen, kan man stort set godt glemme. I dag ligger det 2 km i modsat retning af vandringen i morgen. Dejligt hotel i landlige omgivelse ved en motorvejs af/tilkørsel. Vandringen var en af dem, hvor man kan koble hjernen fra og mere eller mindre tælle får – eller rettere sagt husbåde. Igen langs trampestien af River Lea Canal de 15 km. Vejret er overskyet og på den anden side af de +30C. Kanalen er nærmest lige ud. Et par gange skulle jeg ved en sluse over på den anden side for at vandre videre. Jeg har de her 2 dage vandret forbi tusindvis af husbåde – nogen i god stand med solceller på taget af båden – andre miserable og andre igen med udrangerede ting alle vegne og visner planter i spande på dækket. Uanset stand boer der mennesker i dem. De ligger i en lang perlerække ofte på begge sider af kanalen. Senere har jeg fundet ud af, at en licens koster omkring 2.000 kr. årligt for at fortøje en husbåd langs bredden. Da jeg nåede til Waltham Abbey vandrede jeg fra stien og vågnede op til virkeligheden for at finde vej til klosteret. Jeg skulle op til en stor bred vej ind til Waltham, hvor klosterkirken er beliggende ud til byens torv. Den øvrige del af klosteret er nedrevet og tilintetgjort og tilbage er blot en del af klostermuren og resten er i dag udlagt som grøn park. Bag klosterkirken ligger Kong Harold begravet (d.1066) hvor en simpel sten angiver stedet. Så simpel, at jeg overså den ved første øjekast. Der er ikke meget tilbage af den gamle bydel og ud fra torvet er byen hoved- og handelsgade. Ikke særlig spændende en by. Jeg besøgte klosterkirken, som noget af det først og her fik jeg en lang snak med en af de frivillige damer som gør rent i kirken og sætter blomster op ved alteret. Uden at spøge fandt hun kirkens stempel frem og i kom det i pilgrimspasset. Ud til torvet i Waltham ligger flere spisesteder og da det var først på eftermiddag og stadig 2 km vandring til mit overnatningssted, var det rart at kunne få noget at spise og drikke i varmen. De sidste par kilometer til hotellet var lidt trælse, når man ved, at dem skal man i morgen vandre igen, da jeg skal igennem Waltham for at komme videre. I går aftes fik jeg et stort hul i mine vandrebukser, fordi knæet gik igennem da jeg skulle op på 2. sal. Imidlertid fandt jeg ud af, at på dagens vandring vil jeg komme i nærheden af et sportsoutlet – Decathlon – hvor jeg kan få købt et par nye vandrebukser. Jeg fik receptionisten til at ringe til et taxaselskab for at jeg kunne blive kørt ca. 8 km til forretningen, vente mens jeg handlede og køre mig retur. Så fik jeg løst det problem. Jeg overnattede på Delta Hotels by Marriott og betalte for overnatning og morgenmad 136 £.

Skriv et svar