DEN DANSKE PILGRIMSRUTE – 2022 – DAG 11

Start ByRingsted – Glumsø
Dato18. juli 2022
Vejr+16 C – +30 C sol / sol
Højdemeter op95 m
Højdemeter ned105 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag23 km
Afstand tilbagelagt i alt202 km

Fra morgenstunden var det allerede varmt og det blev blot varmere op ad dagen, men ikke uudholdeligt. Mellem Ringsted og Høm vandrede jeg på grussti langs Ringsted Å og få hundrede meter fra åen til venstre er opført en stor moderne hvid kirke – Klostermarkskirken. Kirken er indviet i 1992. Den var naturligvis lukket. Nu blev det derefter et par kilometers vandring langs hovedlandevejen på cykel/gangsti frem til Høm kirke. Endnu en gammel middelalder sognekirke, der også var lukket. Nu ind på en snoet asfalteret sognevej og gennem Ringsted Ådal omkring 4 km., hvor der i flækken Vrangstrup, ligger en lille perle af en kirke fra den tidlige middelalder, som er Danmarks mindste aktive sognekirke. Den er usædvanlig ved kun at kunne rumme 50 kirkegængere og kirkerummets loft og vægge er dækket af kalkmalerierne fra1400 tallet. Kirken har usædvanligt et påbygget klokketårn i træ. Kirken er åben hverdag fra Kl. 8 til kl. 16 og er et besøg værd. Se min videoer kirkens indre. Resten af dagens vandring forblev på sognevejene og bragte mig til Tyvelse, hvor pastoratets 5. kirke er beliggende. Herfra var det en uinteressante vandring frem til Glumsø. Ved kirken i Glumsø var gartnere i gang med kirkegårdens pleje. Så jeg fik en af gartnerne til at låse kirken op, så jeg kunne se den indvendig. Mellem Glumsø og Næstved er der 7 min. med tog. Så afsted for at besøge Sct. Peders Kirke i Næstved i dens åbningstid. På trods af den lidet inspirerende vandring mellem dagens kirker, fik jeg trodsalt en opløftende pilgrimsdag ud af det.

Skriv et svar