VIA DE LA PLATA – DAG 13

Start byEmbalse Alcántara til Grimaldo
Dato15. oktober 2014
Vejr+12C – + 15C heldagsregn
Højdemeter op390 m
Højdemeter ned150 m
Sværhedsgradmedium
Afstand tilbagelagt i dag20 km
Afstand tilbagelagt i alt361 km
Heldagsregn. Første rigtige regndag, hvor det at blive vaad betyder noget. Heldigvis er dagsvandringen ikke så lang. En del af vandringen foregår på landevej og vandre på den hvide stribe er bestemt ikke særlig opløftende og behagelig. Senere paa dagen mødte jeg igen mine 2 hollandske pilgrimsvenner og franskmanden og slog følge med dem den sidste del af dagsvandringen, der blev mere og mere surt på grund den megen regn. Dagens mål er Grimaldo og overnatnings mulighederne er få, men jeg var heldig at der i byen er et få husly i et nyt Casa Rual. En utrolig smuk gammel bygning, der er totalt restaureret over 2 år af ejeren, der er arkitekt og bygningssagkyndig. Hans far og mor bor i byen og sørger for tilsyn og rengøring og han selv bor i Cacares og sørger for indlogering.
Det spanske ægtepar og jeg overnattede her og fik en lang snak med ejeren. Hvordan han kan holde økonomi i udlejning forstår jeg ikke. Han har 500 udlejning af 20 Euros pr. gæst og det er 10.000 Euros på et år. Fra det går hans driftsudgifter. Men har har en forventning om at overnatningerne øges.

Grimaldo
 
Grimaldo er en flække på 60 beboere, der ligger ud til en landevej. I byen er der 2 barer, et albergue og et par Casa Ruales. Det er alt. Det er bare en samling huse på Via de la Plata.

Skriv et svar