CAMINO FRANCÉS – 2012 – DAG 3

Start ByEsella til Villamayor de Monjardin
Dato19. april 2012
Vejrsmåregn
Højdemeter op160 m
Højdemeter ned140 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag12 km
Afstand tilbagelagt i alt36 km
Vi starter  i Estella og kommer ikke lægere end til Villamyor. Det er ca 10 km. Grunden er at vi først kommer fra hotellet omkring kl. 11.00 og vi skal først have købt en ny solhat til mig, da jeg miste min i kirken i Pueta de la Reina. Og så skal jeg have sendt 2 pakker a 1 kg retur til Danmark, fordi jeg ikke bruger disse ting. Så derfor er vi først på Caminoen omkring kl. 12.00. Først kommer vi forbi den berømte vinfontæne. Den kan findes på internettet, hvor der er et webcamara. Næsten overfor er et kloster med en klosterkirke og en meget flot gård med buegang. Jeg har taget billedere fra klosteret, gården og kirken. Vejret er noget ustabilt, det blæser igen vestenvind og det er små vådt og koldt. Vi når kun til Villamayor omkring kl. 14.30 på et Hollandsk Albergue. Det er meget søde mennesker der har tilsyn med det. Vi får en seng og om aftenen får vi aftensmad. Vi beder bordbøn før vi spiser. Og der holdes andagt efter. Det er helt O.K. for alle deltager. Alberguet er dog noget koldt, så badet undgås og der må sovepose til for at holde varmen om natten. Men igen utroligt rent overalt. Vi får en god snak med de andre pilgrimme, der nu kommer fra USA, Portugal, New Zealand, Sverige m.v..

Bygninger og byggerier i byerne.

Vi får jo set bygninger og byggerier langs Caminoen. I de små Caminobyer, er der jo fuld af akitektoniske perler og meget skrammel. De arkitektoniske perler er lige fra gamle nedslidte bygninger med interessante port indgange, dørpartier, facader. Bygninger ligger ofte side om side med gamle nedslidte bygninger op til helt komplet nye bygninger enten som nyopført efter nedrivning eller en gennemgående restaurering. Og så er der jo de store imposante store adels- og offentlige bygninger. Hvor der er facader med opsatte relieffer med våbenskjolde og officielle flotte udhuggede figurer m.v..
Selv mere udmyge huse kan have nogle sjove og spændende facader, med flotte indgangspartier og altaner med svungne jernværn og gelændre. Nogle er utrolig lette og andre meget tunge med overdækninger eller hele udestuer.
Om nybyggeriet kan jeg sige, at arkitekturen gennemgående er mere spændende end hos os i Norden. Arkitekterne får lov til at udfolde sig mere, med brug af farver, vinduer, altaner, garage i stueplan etc.. Typisk enten rækkehuse eller etagebyggerier.
Men det slående udtryk er, at der er blevet overbygget i Spanien. Selv helt ude i de små bysamfund er opført byggeri, som selv jeg kan se aldrig vil blive fyldt op. Vi har faktisk gået gennem spøgelsesbyer, hvor vi har sagt til hinanden, har de bare stillet et par biler op for, at der skal se ud som der bor mennesker her. Nye store bebyggede områder er uden beboere og der står "Til salg" eller " Til leje" på snart sagt hver andet hus eller lejlighed. Det er nok også en overdrivelse, men der står både gamle og nye huse tomme i tusindvis blot på de 250 km vi nu har vandret.
Vi er nu i Logrono, der er på størrelse med Odense. Der er nybyggeri i lange baner, der er tomme og mange lejligheder i bymidten er sat til salg. Hos en ejendomsmæglers vindue kunne jeg se planche efter planche med lejligheder til salg. Prisen for en lejlighed ligger for 110 m2 lejlighed i Logrono på ca. 1,5 mio. kr. ca. 200.000 Euro. Og det er prisniveauet her.

Skriv et svar