CAMINO FRANCÉS – 2012 – DAG 21

Start ByRabanal del Camino til Poferrada
Dato8. maj 2012
Vejrregn / regn / sol
Højdemeter op550 m
Højdemeter ned1.150 m
Sværhedsgradhård+
Afstand tilbagelagt i dag33 km
Afstand tilbagelagt i alt503 km
Det er den værst dag for mig på Caminoen. Den startede med at det regnede, som de siger på engelsk "cats and dogs" den første 1/2 time så Caminoen var totalt opblødt og der var store vandpytter. Det næste er, at man skal fra ca. 1.000 til ca. 1.500 m højde. Det er en lang og sej vandring på stier med rullesten og klippegrund. Noget der er rigtig grimt for fødderne og især mit venstre skinneben. Vejret var rigtig skiftende så ponchoen var af og på hele tiden fordi den ikke er behagelig at have på, når du går på gedestierne og når de er glatte og våde. Endelig nåede jeg Cruz de Ferro. Mere om det i en særlig blog. Det næste er man skal lidt nedad og det sker så på den almindelige landevej og det går rigtig stejlt ned. Det var igen regn og mit skinneben gjorde ondt af h..... til. Videre op over Monte Irago tæt på snegrænsen, så det regnede igen. Og så går det konstant nedad på gedestier med rullesten, klipper og vandpytter og glatte passager
eg var ved at opgive. Det kan godt være at omgivelserne er flotte. Men man har nok i at se hvor man skal sætte foden næste gang for ikke at komme til skade ved et fejltrin. Ca. 10 km. Rædselsfuldt. Et mareridt. Endelig kom jeg til en lille landsby hvor man kunne få noget at spise og holde pause. Molinaseca. Her havde man det valg enten at finde et albergue eller gå de næste ca. 8 km til Ponferrada. Jeg valgte det sidste. Efter en dag på 33 km er jeg nu i Tempelridderbyen Ponferrada. (Mere om Tempelridder borgen i en særlig blog) og bliver en ekstra dag og kommer til hægterne igen. Vejret her på den anden side af Monte de Leon et nu helt anderledes lunt. Men der er stor luftfugtighed.

Cruz de Ferro

Et af højdepunkterne på pilgrimsvandringen er, at du kaster en sten på stenbunken korset står på og som du har slæbt med hjemmefra som symbol på at når du kaster stenen tager den med sig de byrder du har slæbt med dig. Så nu skulle jeg bære fri for gamle byrder. Det føles nu ikke helt sådan. Og jeg må jo indrømme at Herren ikke helt hørte min bøn, da jeg kastede stenen. Se billederne når de er lagt ind. Skal jeg være meget ærlig, så er det lidt af en "turistfælde". Men OK som ydmyg pilgrimme se man alt muligt i alle de kors man møder på vejen. Det her ligger bare højest ca. i 1500 m højde. Og så regnede det.

Skriv et svar