VIA DI FRANCESCO – DAG 6

Start by Santuario della Verna til Pieve San Stefano
Dato30. maj 2017
Vejr+25C let overskyet
Højdemeter op309 m
Højdemeter ned983 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag17 km
Afstand tilbagelagt i alt124 km
PIVE DE SAN STEFANO

Det er et flot navn til en by, hvor tiden er løbet uden om. Byen blev jævnet med jorden da nazisterne trak sig ud af Italien og siden er der faktisk ikke sket noget, bortset fra at motor vejen til Rom løber over byen. Tiber floden løber igennem byen og den ligger i øvrigt i den øvre del af Tiber dalen. Byen har alle facilitet er og i dag bor der ca. 3.000 indbyggere. Det mest interessante kulturminde er den lokale kirke.

DAGENS VANDRING

I dag vandres ned i den øvre del af Tiber dal en, ned til floden Tiber. Først skal der lige vandres over Valico dello Spino, hvorefter det gå næsten 1.000 højde meter ned. Vandring igennem de mørke skove er ikke så voldsomt som de øvrige dage, da der vandres ud i en dal, som er landbrugsarealer.
Det er jo ikke den lange vandring i dag, så det bliver nærmest en halv hviledag, som kan benyttes til lidt hvile og senere en rundtur i overnatningsbyen.

DAGENS OPLEVELSER

Det er en kort vandringsdag og vandringen er mest på lokale veje uden den store trafik. Dermed er der heller ikke de mange oplevelser på vejen, da der ikke er andet end nogle små flækker, der vandres igennem.
Selve byen er ganske uinteressant, dog har den alle faciliteter og det mest interessante er et besøg til den lokale kirke.
På grund af den korte vandring, giver det en halv hviledag, som udnyttes til at tage en lur sidst på dagen inden der skal spises aftensmad.
Aftensmaden indtages på et lille pizzaria, der ligger ud til landevejen, der løber igennem byen.

DAGENS OVERNATNINGSSTED

HOTEL SAN STEFANO

Jeg har booket overnatning på et lokalt provins- og turisthotel. Pænt og velholdt hotel med stor restaurant, bar m.v. 24 timer reception. Jeg har fået et stort dobbeltværelse, som er pænt og rent med et stort badeværelse. Der er alle faciliteter herunder wifi.
Prisen er inkl. morgenbuffet - € 65

Skriv et svar