PILGRIMS WAY – DAG 10

Start ByNew Alresford – Winchester
Dato19. april 2023
Vejr+8C – +12C sol/blæst
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag7 km
Afstand tilbagelagt i alt215 km

Som nævnt, så ville jeg tage transport til Winchester. Det blev bussen og det tog under en halvtimes tid. Der er ca. 15 km . Da jeg kom til katedralen var den lukket indtil kl. 10.30, da der for studerende og undervisere ved University of Winchester skulle holdes en lukket gudstjeneste. Så kunne jeg såmen ligeså godt have vandret til Winchester. Det var jo ikke til at vide. Jeg valgte så, at tage en vandret sightseeing rundt den gamle del af Winchester og bl.a. besøge katedralområdet, Winchester Castle, St. Swithun upon Kingsgate Church og Winchester College. Vejret til rundturen var ganske godt lidt blæsende og småkoldt, men med sol. Da katedralen blev åben besøgte jeg den. Som pilgrim er det gratis og der fik jeg det afsluttende stempel i mit pilgrimspas. Det er en af Englands største katedraler – opført i gotisk stil fra 1093. Middelalderkongerne er stedt til hvile i katedralen og den er indviet til bl. a. Englands første biskop St. Svithun (år800-862). Der er ligeledes stedt andre biskopper til hvile sammen med også prominente personer bl.a. forfatteren Jane Austen i katedralen. St. Svithuns relikvieskrin står i et særligt afsnit bagerst i katedralen. Ved at ære St. Svithun i katedralen og få katedralens stempel i pilgrimspasset, så er denne pilgrimsvandring på Pilgrims Way afsluttet.

Skriv et svar