CAMINO PORTUGUÉS – DAG 4

Start bySantarem til Golega
Dato16. september 2016
Vejr+30C sol / let vind
Højdemeter op20 m
Højdemeter ned30 m
Sværhedsgradhård
Afstand tilbagelagt i dag40 km
Afstand tilbagelagt i alt147 km
Her til morgen, da jeg vandrede ud af Santarem mødte jeg den første medpilgrim på min vandring. En tysk pige i 40érne som var på sin første pilgrimsvandring.
Egentlig er til at vandre alene og uden forpligtelser, men at møde den første medpilgrim er altid interessant og man bliver lidt nysgerrig.
At vandre ud af Santarem er en tur ned ad bakke og igen ud på sletten og igen en vandring, hvor Rio Tejo er på højre hånd. Igen igennem en række småbyer afvekslende med landbrugsland, hvor der nu er majsmarker så langt øjet rækker.
Det er høsttid nu, så de store høstmaskiner enten høster hele majskolber eller også snittes hele majsplanten til foder for de køer som aldring kommer i sommersolen, men står opstaldet i ventilerede stalde.
På vejen ind til Golega var der vejarbejde, hvor der blev lagt ny asfaltbelægning over flere kilometer, hvilket betød, at det var nødvendig at vandre på den udlagte tjære og nye belægning. Ikke særligt behageligt med den megen trafik.
Som nævnt mødte jeg den første medprilgrim i dag. Giesela fra Dûsseldorf, der var taget på sin første vandring på en camino.
Hurtig fik jeg indtrykket af, at det var første gang hun var på en camino, rygsækkens størrelse, usikkerheden med at finde vej, påklædningen m.v..
Vi fik en god snak - og for en gangs skyld på tysk - så jeg fik genopfrisket mit tyske - hvilket var en fornøjelse, især da jeg fik bemærkning om at jeg talte udmærket forståeligt.
Da vi var nået vel omkring 25 km frem kunne jeg godt mærke, at det var ved at blive en lang dag for Giesela, hun gik langsommere og mere besværet. Det skal også nævnes at de var 30C og vel lidt derover hen på eftermiddagen.
Da vi kom frem til Golegas udkant skulle jeg fortsætte frem til Hotel Lusitano, hvorimod hun ville vandre frem til byens albergue, som godt nok lå i den anden ende af byen.
Jeg havde booket overnatning på byens bedste hotel via Booking.com, så jeg var klar over at det var et **** hotel.
Da jeg ankom til receptionen - godt svedig og udaset - var det første jeg blev budt på en dejlig stol og et glas koldt nypresset juice. Det var lige det jeg trængte til.
Efter indtjekningen og anvisningen af værelset fik jeg mit sædvanlige bad og fik vasket mit tøj.
Jeg vasker mit tshirt, underbukser og sokker hver dag. Herefter kunne jeg slappe af med en god stor gin & tonic i pejserummet, hvor jeg var ved at falde i søvn i den dybe bløde sofa.
I hotellets restaurant med et utrolig godt køkken, fik jeg et veltilberedt og velsmagende aftensmåltid.

Golega

Golega er særdeles kendt for det årlige hesteshow, som tiltrækker hesteejere fra overalt i Europa til 10 dage med hesten i centrum.
Ellers er byen en lille lidt søvnig provinsby med ca. 6 indbyggere.

Byen er en net by med en meget lang hovedgade, hvor de små huse lægger sig ud mod vejen i en køn og stilfuld række.

Hotel Lusitano

Hotellet er et rigtig luxus hotel i stilfuld indretning og med vedindrettede værelser i smukke omgivelser.
Hotellet har en spa- og badeafdeling.
Restauranten er smagfuldt indrettet og byder på et højt gastronomisk niveau.
En fantastisk morgenbuffet.
125 € for overnatning

Skriv et svar