CAMINO DEL NORTE – HVILEDAG – GIJON

Start ByGijon til Gijon
Dato3. september 2013
Vejr+24C – +27C sol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt487 km
Denne dag er også en liggedag. Så nu har jeg 3 af dem.  En liggedag i Bilbao, 1 i Santander og nu 1 i Gijon.
Det er jo ikke en konkurrence om at følge en guide bogs etaper slavisk. Det eneste du opnår er, at du kommer til byer der er fyldt med rygsækfolk, der bor på det samme albergue. Som så er overfyldt.
Jeg talte med en ungarsk pige, der var studerende i Budapest, der fortalte mig, at hun var blevet bebrejdet, at hun havde taget bussen mellem 2 byer, fordi hun ikke orkede at vandre  den dags strækning. De andre sagde at hun havde snydt !!!
Jeg sagde til hende, at der jo ikke er nogen bestemt måde at vandre en pilgrimsvej. Hun snød jo ingen, hverken de andre, hende selv eller for den sags skyld - Gud - for der er ingen rigtig eller forkert måde at pilgrimsrejse.
Hun var også startet i Irun og skulle til Santiago, så det er sikkert ikke sidste gang jeg ser hende.
Hun blev helt overrasket over at jeg fortalte hende at jeg ville anbefale, at hun satte Caminovandring en på sit CV, når hun skulle ud at søge job. Jeg fortalte, at det viste at hun kunne klare sig selv, tage beslutninger, klare udfordringer, være sammen i et fællesskab og kunne vare ene. Egenskaber alle arbejdsgivere gerne vil have kandidater har. Så det ville jeg gøre.
Caminoen giver, caminoen tager. Håber det er en lille hjælp i hendes tilværelse.
Når tilbage til Gijon. Det er en flot by med en gammel bydel helt tilbage fra romertiden. Der er varme bade i byen og dens beliggenhed med de 2 meget store badestrande gør den til en yndet turist by.
Dens universitet er meget stort og anerkendt i Spanien.
Udfordringen er at få hjemmesiden opdateret. Det sker i en butik, der udlejer postbokse, kopier for forretninger og personer, overfører penge og andre specielle forretninger.
Manageren er en ung meget sympatisk fyr, som jeg har fået en snak med om byen.
Oplevelsen er at gå i den gamle bydel og se de gamle smukke barok og renæssance huse og pladser. Det spanske byliv begynder jo først efter kl. 20.00
Her til middag var jeg ude at spise. Jeg fik miniblæk sprutter, der var stegt i olie og krydret med chili et stort glas koldt hvidvin og en dansk vand. Dyrt men rigtig godt. I aften står den på tapas.
Jeg skal have købt et par nye vandresokker. Det ene par gik der hul på, så det skal ud.
Så skal jeg have tanket vand op og batterier til min GPS. Den æder batterier.
Næste opdatering bliver når jeg igen kommer til en storby, men indtil da må i have en fornøjelig læsning.
Susanne er meget behjælpelig med at lægge billeder ind i takt med at jeg for dem sendt til hende.

Skriv et svar