LONDON TO WALSINGHAM – DAG 12

Start ByHilborough – Castle Acre
Dato18. september 2023
Vejr+14 C – +22 C sol / overskyet / regn
Højdemeter op234 m
Højdemeter ned211 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag25 km
Afstand tilbagelagt i alt286 km

Jeg bliver mere og mere begejstret for, at jeg tog på denne pilgrimsvandring til Walsingham. Lukker man øjnene og tænker tilbage på middelalderens pilgrimme og deres oplevelser af de mange kirker, klostre, katedralen St. Edmundsbury, vejkors og datidens overnatningssteder, må det også have overvældet og fået dem til at fortsætte, som det også gør for mig. For i dag var det et nyt højdepunkt på vandringen at se at der findes en kirke indviet til St. Jacob og kirkens stempel var naturligvis muslingeskallen. Dagens vandring var en glidende vandring fra små veje, ud på markveje, til stier igennem et afvekslende bakket landskab på Peddas Way stort ser hele dagen. Jeg mødte en cyklist og måske en håndfuld biler – ellers så jeg ingen. Da ruten i dag ikke fører gennem byer med mulighed for at købe mad og drikke, ja så må man slæbe på det på dagen. I forbindelse med morgenmaden, havde jeg smurt en ostemad som frokost. Vejret var fra morgenstunden til en halvtime før jeg kom frem til Actle Acre og kunne tjekkede ind på The Ostrich Inn, været dejligt vandre vejr i tshirt, men lige plusligt uden for kirken indviet til Sct. Jacob væltede regnen bare ned. Til sidst måtte jeg tage min lange røde regnfrakke på for ikke at blive drivvåd og søge ly i kirken. Da det havde stilet af med regnen vandrede jeg til Southacre lå et af Englands største klostre – Acre Priory – der i 1538 blev revet ned og munkene blev forvist fra klosteret. Nu er der kun klosterruinen tilbage. Når man ser ruinen får man en forståelse af hvor stort klosteret oprindeligt har været. Tæt på ligger middelalderborgen Acre fra det 1200 århundrede, der også nu er en ruin. Borgen tabte allerede i 1400 tallet dets forudsætning af en borg og blev rømmet og overladt til forfald. Byen jeg skal overnatte i – Castle Acre – har fået navn efter såvel borgen som klosteret. Og ikke nok med det så er byen Castle Acre, som taget ud af serien Barneby/Midsummer Murders.

Jeg overnatter på The Ostrich Inn ud til hovedgaden og pilgrimsvejen. Da jeg ankom fik jeg at vide, at der ikke kunne serveres afstensmad, men værtinden var så flink at hun servrede 2 store lækre sandwich sammen med en pose chips og salat og en stor appelsinvand på værelset. dejlig service.

For overnatning inkl. morgenmad på The Ostrich Inn i Castle Acre betalte jeg 120 £

Skriv et svar