PILGRIMS WAY – DAG 8

Start ByFarnham – Alton
Dato17. april 2023
Vejr+8C – +15C småregn – overskyet
Højdemeter op47 m
Højdemeter ned15 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag23 km
Afstand tilbagelagt i alt190 km

Da jeg stod op kl. 5.45 småregnede det. Vejrudsigten bekendtgjorde, at det ville være overskyet og tørt fra kl. 7.00.

Gladeligt gik jeg i gang med servederde englishbreakfast og med fuld mave begav jeg mig ud på dagens vandring.

De første 500 m var på fortovet ud til den 4 sporede landevej, der fordelte sig i en meget stor rundkørsel med en gren ind til Farnham centrum og en for tilkørsel til motorvej mod London. Det var mandag morgens trafik. Og at komme den rette vej rundt i rundkørslen og over vejbanerne var noget af en prøvelse fra den side jeg var på.

Jeg kom du af afkørslen mod Farnham og vandrede på fortovet ind til centrum. På hovedgaden – jeg skulle et godt stykke ind på, kom jeg ved en lille gyde til Farnham kirke. Der var en lille samling af kirkegængere, der holdt en stille andagt, denne morgen i sidegangen mod kirkens alter. Havde ikke været tilfældet, ville jeg have troet, at jeg var gået forkert. Kirken lignede en mellemting mellem en børnehave, et forsamlingshus og en cafe. For at sige det pænt. En rodebutik. Toilettet var under orglet.

Jeg vandrede videre på hovedgaden og drejede af ud gennem Farnham University of Fine Art og dets campus og ud på Pilgrims Way.

Her startede dagens første og desværre ikke sidste fortrædelighed – mudder og pløre. Op over en mark til en samling huse og videre på en grusvej.

Ved en gård, hvor der under et halvtag stod mindst 100 får, var landmanden og familien i gang med at sikre de lam, der var født i løbet af natten, fik ro sammen med moderfåret i båse. Hvad jeg fik at vide var, at det kolde forår med regn havde medført et særligt stort antal døde lam, 50% fald i drægtighed og faktisk var tabet så stort, at der ikke blev indtjening i 2023 for familien. De havde over 750 får og drevet ejendommen i over 30 år.

Noget længere fremme på formiddagen var det helt galt med mudder og pløre igen, denne gang på en bred sti, der var mere end 200 m lang ved en stor lade. Den brede sti var simpelthen i sin fulde bredde blevet trampet op af de heste, der var redet på på den våde sti. det pardoksable var, at der ved enden af stien ud til en asfaltvej – når man vendte sig om – var opsat et skilt, hvor der stod “Al ridning forbudt” ????

Efter det mudder – besluttede jeg at vende tilbage til de asfalterede veje. Ved et herresæde ved med og byen Froyle var valget pest eller kolera – enten vandring på rabatten langs den 4 sporet A 31 eller ud over markerne. Det blev trods alt det sidste. På et tidspunkt orker man bare ikke mere og lader stå til.

Jeg kom ind i Alton nærmest efterladende et spor af mudder og pløre på fortovet.

Portieren på The Swan Hotel her i Alton så forbløffet, men forstående ud og tænkte hvis sit, da han tjekkede mig ind og fik anvist et pænt stort værelse.

Jeg måtte gøre badeværelset grundigt rent efter at vandresko og bukser var blevet rengjort.

Dagen sluttede jeg af med at spise aftensmad i hotellets restaurant.

For overnatning inkl. morgenmad betalte jeg £ 72.

Skriv et svar