VIA DI FRANCESCO – DAG 12

Start byBichina til Assisi
Dato5. juni 2017
Vejr+35C sol
Højdemeter op957 m
Højdemeter ned1.125 m
Sværhedsgradhård+
Afstand tilbagelagt i dag22 km
Afstand tilbagelagt i alt249 km
ASSISI

Assisi er for italienerne det mest besøgte pilgrimsmål efter Peterskirken i Rom. Skt. Franz betragtes af italienerne som deres skytshelgen, hvorfor bacilicaen til hans ære besøges at mange italienske pilgrimme. Byen er, som andre byer hvor der er mange mennesker, lidt af en "turistfælde" med souvenirbutikker, pizzariaer med skrækkelige facader. Assisi er som nævnt beliggende på en bakke, hvor Basilica di San Francesco er den dominerende bygning. En anden basilica er tilegnet Frans af Assisi og hans' modstykke Clara af Assisi - Basilica di Santa Chiara, Claras gravkirke .Assisi er også en moderne by, hvor den del ligger nede i dalen og er på ca. 28.000 indbyggere. Den gamle del er en velholdt renæssanceby med nogle meget smukke bygninger.

DAGENS VANDRING

Min vært var så venlig at køre mig op til den nærmeste by et par km fremme efter et fantastisk dejligt morgenmåltid.
Det er en lang vandringsdag med over 2.000 højde meter og det bliver også til en rigtig lang vandring på 9 timer. Der vandres igennem et par byer på ruten ind til Assisi, så det er heldigvis muligt både at få nogle pauser og få noget at drikke og spise, som jeg benytter mig af. Det er fortsat godt varmt og det er nok den mest anstrengende dag jeg nogen side har vandret indtil nu.
Selvom jeg nu kun er omkring 30 km til Assisi har jeg kun mødt to pilgrimme på vej ind mod Assisi. Det undre mig i øvrigt, at der ikke er flere.
Vandringen er på lokale veje uden nævneværdig trafik og grusveje samt lidt stier især ind mod Assisi. Først relativ tæt på Assisi kan bacilicaen ses ligge på en bakketop midt i landskabet. Set fra vandringssiden er det et enormt stort bygningskompeks.

DAGENS OPLEVELSER

Jeg har nu vandret ind ind i til de 3 store kristne pilgrimsmål, Jerusalem, Rom og Santiago de Compostela og nu står jeg foran endnu et stort pilgrimsmål - Assisi - i dag.
Frans vandrede mellem La Verna og Assisi og vandrede igennem Gubbio og Valfabbrica. Valfabrrica er i dag en lille handelsby, hvor det er nogle restauranter og cafeer, så der mulighed for en pause i vandringen gennem det meget bakkede terræn. Lige uden for Valfabbrica skal der vandres voldsomt op over en meget høj ås, for at vandre ned mod Assisi.
At vandre ind i Assisi er ikke den store fornøjelse på grund af de mange turister og forretninger og cafeer.
I øvrigt kan basilicaen først ses nogle få kilometer før der vandres ind i byen.

DAGENS OVERNATNINGSSTED

HOTEL DEI PRIORI***

Hotellet ligger i den sydlige del af byen - stort set inde ved Assisis gågade og byens betydende plads.
Det er et traditionel pænt turisthotel med gode moderne værelser med moderne badeværelser. Kvaliteten er høj og der er 24/7 reception.
Der er restaurant og lokaler til morgenmad.
Jeg har booket 2 overnatninger, da jeg i morgen har hviledag i Assisi.
For 2 overnatninger i dobbeltværelse inkl. morgenmad har jeg betalt € 128.

Skriv et svar