CAMINO FRANCÉS – 2012 – HVILEDAG – LÉON

Start ByLéon til Léon
Dato4. maj 2012
Vejrkoldt regn
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag20 km
Afstand tilbagelagt i alt393 km
Nu er jeg alene på Caminoen. Magda, Manfred og jeg skiltes i morges ved Katedralkontoret i Leon, hvor vi alle måtte have et nyt pilgrimspas, da de gamle var ved at være fyldt med stempler. Jeg overnatter i Leon for at få mit ben i lidt bedre stand. Der er 2 dagsvandringer til næste store by, så hvis det gå helt galt med benet igen kan jeg stå en ekstra dag over i Astorga. I dag gik jeg en tur rundt i byen og tro det eller ej, så regnede det flere gange. Jeg har købt mig en ny poncho - den er rød. Og den er enmandsbetjent til forskel fra den grønne, der krævede 2 mand. I Leon er der 2 bygninger af arkitekten Gaudi (ham med kirken i Barcelona) så han får en særlig blog, når jeg er i Astorga, for der er også en bygning han har fået opført. Jeg glæder mig til at komme på farten igen i morgen.

Katedralen i Leon

Katedralen i Leon er fra ca. 1300 tallet. Den er ikke så stor vel som Roskilde Domkirke. Den er meget mørk. Men den er bygget med utrolig mange flotte og store blyindfattede ruder i nogle utrolig flotte farver, mønstre og bibelske motiver. Det giver et helt specielt lys i katedralen. Der er også som I Burgos, men i langt mindre omfang, altertavler, udhuggede scener fra biblen i vægge, gravmæler, og alterskrin med relikvier. Se billederne fra katedralen. Katedralen er mere enkel og vel mere ligefrem til en ydmyg pilgrimme end den i Burgos, der skulle imponere. Ved siden af katedralen er der et kloster med en fornem korgang omkring selve klostergården. I korgangen er malerier på væggene og opstillet figurer af apostlene. I selve klostergården har en eller anden nymodens designer fået overtalt den stedlige biskop eller overordnet chef, til at acceptere at der er opstillet en eller anden rædsel af en pavillion i neonfarver. Begge burde landsforvises og pavillionen brændes.

Skriv et svar