CAMINO NAVARRO – FRANCÉS DAG 3

Start byLarrasoaña til Pamplona
Dato21. september 2018
Vejr+20C – + 25C sol
Højdemeter op150 m
Højdemeter ned250 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag16 km
Afstand tilbagelagt i alt69 km
Jeg stod op før det var lyst. Jeg hader at sove sammen med andre. Jeg gik ud på toilettet og børstede tænder og det var hvad det blev til denne morgen.
Det var mørkt og jeg besluttede indtil det blev lyst nok til at se stien, at vandre på landevejen. Det var der i øvrigt også nogle andre pilgrimme som gjorde.
Det blev dog hurtig lyst og i den første by efter ca. 4 km, som jeg vandrede ind i kunne jeg ved en cafe konstaterer der faktisk var mange som var startet tidligt. Der var godt fyldt op inde som ude med gæster som skulle have morgenmad. Det fik jeg så også spist her. Det var et meget hyggeligt sted.
De sidste kilometer ind til centrum af Pamplona blev vandre på en asfalt sti langs Rio Arga. Der er god afmærkning ind gennem forstæderne mod centrum og Katedralen.
Pamplona er en by med omkring 200.000 indbyggere og mest kendt for de årlige tyreløb gennem centrum til Tyrefægterarenaen.
Pamplona har en flot gammel bymidte med et stort fæstningsanlæg.
Jeg har booket overnatning på et hotel midt i centrum - Sercotel Europa - der i øvrigt har en Michelin restaurant med *.
Efter at have tjekket ind, tager jeg på vandring op til Katedralen for at få et stempel i mit pilgrimspas. Der er høflig selvbetjening.
Videre gik jeg over til Tyrefægterarenaen for at tage en rundtur i anlægget. Det var en interessant gennemgang, hvor der både var videooptagelser fra tyreløbet, af en historisk gennemgang af tyrefægtning og om de berømteste tyrefægtere og en vandring gennem anlægget og ud i arenaen.
Det var en særlig oplevelse.
Hen mod aften gik jeg en tur i centrum Pamplona og var en tur rundt på Plaza del Castillo og rundt i gaderne omkring torvet.
Var inde i en af souvenirbutikkerne og fik købt et rødt skærf og rød tørklæde, som minde om opholdet i Pamplona. Der var utrolig mange borgere på gaden denne aften, så der var kø alle steder, men fik tilkæmpet mig en bar stol på en tapasbar, hvor jeg spist spændene tapas med kold hvidvin til.

Skriv et svar