CAMINO FRANCÉS – 2013 – DAG 10

Start ByPalas de Rei til Arzua
Dato7. april 2013
Vejrregn / regn
Højdemeter op380 m
Højdemeter ned600 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag29 km
Afstand tilbagelagt i alt287 km
i starter igen ud hvor det er mørkt for nu skal vi have foden foran den anden. Nu er vi snart forbi 50 km stenen ude i provinsen A Curoña - den møder vi i dag.
Der går ikke 1 time så skal vi igen have poncho på og den bliver på resten af dagen. Vådt indvendig som udvendig. Koldt når vi holder pause, som nu bliver oftere og oftere, for det er koldt og vådt.
Vi når til Melide ca. halvvejen af dagens distance på ca 31 km. Vandringen foregår nu igennem eucalyptus skove - høje slanke træer med denne stærke og rene duft, som renser næ se og svælg.
Dagens mål er Arzúa - så der kun er en "maraton" til Santiago.
Og det når vi så. Godt våde, kolde, klamme og alt tøj skal igen tørres.
Vi skal tidlig i seng og meget tidlig op - vi skal nå Santiago i morgen
For Peter og jeg er det sidste overnatning før Santiago. Vi kom sent ind til vores overnatningssted, der ligger midt på hovedgaden i Arzúa.
Et rigtig pænt Hostal, og vi opdager at vi faktisk er de eneste der bor på hotallet.
Som nævnt har vi ikke set mange pilgrimme på vej mod Santiago, og luksus pilgrimmene bor nok på hoteller, der har en lidt højere klasse.
Der er en rigtig kold aften og det er regnfuldt, så vi går faktisk kun ned på gaden og 25 m hen i en bar for at få noget at spise. Og så tilbage og i seng for vi skal tidlig op i morgen vi har jo næsten 40 km foran os og vi vil gerne være i Santiago ikke alt for sent.
Næste morgen - sidste dag på caminoen for os i denne omgang - skal vi tidligt afsted.
Det bliver lyst omkring kl. 7.30, men da vi står op kl. 6.00 kan vi se, at dagen bringer en udfordring. Det står ned i staver med regn.
Så ikke blot skal vi ud i mørke og gå den første time med pandelampe, men det skal også foregå i poncho og undgå at trampe i for mange vand pytter og gå i for mange vandrender på stien.
Først 10 km fremme er der en bar åben, så vi kan få noget morgenmad og komme i ly for regnen.
Næste gang vi kan holde pause er næsten halvvejs til Santiago på en bar i en mindre landsby, der gennem skæres af en voldsom trafikeret landevej.

ARZÚA

Arzúa er nok Caminoens længste mest kedelig by. Den er over 2 km lang, men i øvrigt ikke med mere end knap 7.000 indbyggere. Så det synes som om der kun er en husrække på hver side af en i øvrigt meget bred landevej.
Byens bebyggelse er også relativ ny og den gamle bydel er heller ikke videre interessant.
Så man løber hurtig tør med at skrive om byen og dens opland.
Arzúa er for mange pilgrimme den sidste overnatning inden Santiago. Der er godt nok omkring 40 km til katedralen i Santiago og for mange - selv i god form efter at have vandre i flere uger - en lang vandring.
Men der sker også noget med pilgrimmen der gør at nu vil han gerne tage det sidste lange træk - Santiago trækker - og man har glæden i sig til at i eftermiddag når vi til katedralen og relikvier for at kramme Jacobs statue i alteret i katedralen og besøge hans jordiske rester i krypten neden under. Så mange pilgrimme starter tidligt og gerne i mørke for at nå til Santiago ofte efter 8-10 timers vandring.

Skriv et svar