TOLOSANA II – VANDREDAG 8

Start byTarbes til Lourdes
Dato13. juli 2020
Vejr+30C let overskyet
Højdemeter op50 m
Højdemeter ned50 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag22 km
Afstand tilbagelagt i alt204 km
Inden jeg vandrede ud af Tarbes, lagde jeg vejen forbi byens katedral - den er oprindelig fra 1100 tallet, men ikke særlig interessant og i øvrigt lukket til tirsdag.
På dagen er der meget vandring igen på hovedlandevej nu N21 ud af Tarbes.
Derefter er der vandring på nogle lokale små veje, hvor jeg vandre igennem nogle små, rigtig kønne landsbyer med velholdte huse og haver. 
I byerne var der også velholdte landsbykirker, men de var desværre ikke åbne.
I en af byerne er der et åbent bageri, hvor jeg for købt en sandwich, som jeg uden for en af byerne ved et sportsanlæg satte mig på en bænk og fik spist og drukket en sodavand i varmen.
Senere på vandringen kommer jeg forbi den lokale lufthavn Tarbes-Lourdes-Pyrenees.
Jeg var egentlig ikke klar over, at der var en lufthavn i regionen, men det giver trodsalt mening, da der jo er ca. 5 mio. pilgrimme, der rejser til Lourdes for at besøge kirken og grotten.
På den sidste strækning ind mod Lourdes vandres der på grusveje langs en skov ind til nærmeste bebyggelse før Lourdes. Derefter vandre jeg ind i selve byen ned under jernbanen.
Da jeg vandre ind på gågaden i Lourdes er det første jeg møder et pilgrimscenter for Sankt Jakob pilgrimme. En ældre herre gav mig glædeligt et stempel i mit pilgrimspas. Desværre kunne vedkommende ikke engelsk.
Efter at have fundet det hotel jeg havde booket, der lå på gågaden og tjekket ind, været i bad og fået rent tøj på, gik jeg en tur ned af gågaden mod kirken og grotten. 
Kirken, som er bygget over grotten, hvor den unge pige - Bernadette Soubirous - i 1858 mente at have set Jomfru Maria og da der i årene derefter skete, mange helbredelser, blev grotten et meget stort pilgrimsmål.
Kirkegrotten er et af Europas største pilgrimsmål med over 5 mio. pilgrimme om året.
Vandet fra floden Le Gave de Pau menes at have helbredende virkning, så mange pilgrimme tager vand med fra kirkeområdet, hvor de tapper det på flasker og dunke, der købes i souvenierbutikkerne på gågaden. Der ses søgende slæbe på dunke op til 10 l.
Kirken er åben, da jeg kommer for at besøge den indvendig og der har lige været afholdt en messe. Jeg besøger også området ved grotten, hvor der forrettes en messe på engelsk. Den var selv i disse coronatider velbesøgt. Messen afholdes jo ude i en del af grotten.
Efterfølgende gik jeg en tur rundt på kirkeområdet bl.a. er det overdækninger, hvor der kan købes og stilles tændte lys.
Jeg har booket overnatning på Hotel Saint Etienne, der ligger på gågaden ned mod kirken, for overnatning og morgenmad betalte jeg for to overnatninger inkl. morgenmad € 88.

Skriv et svar