CAMINO ARAGONÉS – DAG 7

Start ByIzco til Tiebas
Dato16. april 2012
Vejrsnestorm / sol
Højdemeter op40 m
Højdemeter ned175 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag23 km
Afstand tilbagelagt i alt178 km
Mandag nåede vi omkring kl. 17.00 til Tiebas på højde med Pamplona, som vi kan se ned på. Vi startede ud med, at der nærmest var en lille snestorm - husk på vi er oppe i ca. 800 m højde i de vilde bjerge. Gik til Monreal og gik på bar for at få frokost med bocadillos og rødvin. Skønt. Derefter vandrede vi af nogle af de værste stier ind til nu. De var livsfarlige glatte på grund af vand, det var som grå ler. Det tog rigtig lang tid, at vandre, hvor det i øvrigt var op ad og ned ad over flere km. I kan ikke forestille Jer hvordan stierne er og højdeforskellene uden selv at have prøvet det. Dagens vandring var på 24 km. Alberget er komplet nyt, ren luksus til 8 euro for en nat.

Pilgrimslivet

Her mandag lidt om først Pilgrimslivet. Dagen starter omkring kl. 7.00, hvor pilgrimmene står op og gør sig i stand, finder ud af hvad dagens udgave af tøj bør være. Og han tager næsten altid fejl. Mer om det. Så enten er der morgenmad inkl. i opholdet eller også så skal han selv lave det. Herefter skal rygsækken forsvarlig pakkes og der skal huskes om alle ens ting nu er kommet med. Så ud ad alberguet omkring kl. 8.00. Finde Caminoens gule pile eller muslingeskallen. Og så er det bare at vandre på alt fra asfaltvej over grusstier, traktorspor, sti der er så smalle, at du kun kan sætte den ene fod foran den anden. Det bliver så mellem disse 20 til 30 km om dagen. Du skal kun frem til det albergue, som du har sat som dagens distance. Hvordan alberguet så er i stand og beskaffen har du kun en nogenlunde viden om. Men indtil nu har de været gode 2 næsten nye og lækre faciliteter de andre ældre eller gamle men gode. Toiletter og bade er alle rene og pæne. Nå vi så kommer frem efter op til 9 timers vandring, nu snart i en uge med regn, så skal alt vådt tøj lægges til tørre og luftning. Smide din rygsæk på en seng som tegn på, at den nu er din seng. Ud at vaskes eller i bad, vaske sure sokker og fimset tshirt og møgbeskidte eller klamme bukser. Det gælder alle, så det et der ingen som kommer med bemærkninger om lugt. Herefter er det spisetid kl. 20.30. Godt sultne enten på den lokale bar eller på alberguet, hvor du får en pilgrimsmenu ofte 3 retter enten suppe eller salat først, kød eller fiskeret og en dessert ofte en gang yoghturt. Lidt samvær og snak om næste dags etape og om vejret. Og så kl. 22.00 i seng. Indtil nu fra 4 til 12 på en stue mænd og kvinder i samme rum, ingen hindring. Og sådan hver dag. Nogle hvor vi kollektivt køber ind og selv laver mad. Tro mig det et rigtig hyggeligt.

Skriv et svar