SAINT JAMES WAY – DAG 3

Start ByNew Alresford – Dummer
Dato19. juni 2023
Vejr+15 C – +24 C overskyet / vind
Højdemeter op108 m
Højdemeter ned164 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag21 km
Afstand tilbagelagt i alt70 km

Det regnede i går aftes, så jeg var lidt spændt på hvordan ruten ville bliver. Hidtil har alt været knastørt på den. Da jeg kikkede ud af værelsesvinduet var asfalten tør, men det var overskyet og ikke så varmt som dagen før. Ud gennem den småsøvnige by på først en asfalteret sti mod Old Alresford. Det første man møder efter kirken er et stort flot Manorhouse og en række meget flotte huse opført vel i 1800 tallet. Der var en brand i byen i 1800 tallet, derfor ser bygningerne meget velholdt ud. Årsagen til genopbygningen var bl.a. at byen blev rig på at industrialisere dyrkning af brøndkarse (!!!). Jeg vandrede forbi det som hedder “watercress beds” Byen blev også rig på at opstalde kvægdriveres kvæg og får, når de benyttede Ox Drow Way. Ellers bød vandringen på gode stier og lokale veje gennem små flækker, hvor der bruges mere tid på havepasning end på almindeligt arbejde. Alt er velholdt og pussenusset. Højdepunkter på dagens vandring var, at vandre igennem ikke 1 men 3 kornmarker efter hinanden. Den sidste var ikke så behagelig at vandre igennem , da det var kanten af hveden og kanten af grøften, der var fuld af højt stikkende græs med nogle frø, som sad i sokker og vandresko. Da jeg ved et led til en mark stod og forsøgte at få de stikkende frø ud af sokkerne og skoene kom et ægtepar på min alder vandrende, de boede i Reading og var startet hjemmefra mod Southampton. Det er de første medpilgrimme jeg har mødt. Resten af dagens vandring var på mindre asfaltveje, da jeg slutter dagen i Dummer lidt syd for Basingstoke og lidt uden for pilgrimsvejen. Navnet Dummer stammer fra et manor af samme navn, som betyder bakke med lille sø. (??). Jeg overnatter på et B&B i Dummer. Selvfølgelig var der også kirker på dagens vandringen. Nok et at de mindste jeg har besøgt længe, som lå lidt beskedent i en lille landsby – Upper Wield indviet til Saint James. I Dummer overnattede jeg på et B&B – Tower Hill House Basingstoke, hvor jeg for overnatning betalte £ 65 inkl. mogenmadsprodukter til rådighed på værelset.

Skriv et svar