Tolosana I – dag 6

Start byMontarnaud til Saint Guilhe-le-Désert
Dato11. april 2019
Vejr +10C – +22C   overskyet / blæst /sol
Højdemeter op350 m
Højdemeter ned370 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag25 km
Afstand tilbagelagt i alt131 km
Saint Guilhem le Désert er et vigtigt pilgrimsmål på Via Tolosana. I klosterkirken er relikvierne efter den hellige Wilhelm af Aquitanien og en split fra det ægte hellige kors. I dag er det et af Frakrigs store turistmål. I middelalderbyen med dens 2.000 beboere - ligger det velbevarede kloster og kloster kirke - Abbaye de Gellone - der ikke ligger langt fra "Djævelens Bro" i sidedalen i Hérault slugten. Middelalderbyen er velbevaret og med en stor plads i front af klosterkirken. Byen ligger ud mod Canal de Ginac. Byen ligger ligeledes i læ af Rock de la Bisconne, som man skal vandre over for at komme videre næst dag. Jeg spiste morgenmad med 4 franske pilgrimme. Dem så jeg så ikke siden. Straks fra morgenen der vandres direkte ca. 100 m op på en stenet sti. Det meste af dagens resterende vandring var på mindre lokale veje eller på stier ved siden af dem. Fra Pote du Diablo - Djævelens Bro - vandres ind i sidedalen langs en kanal, der er skåret ned i kløftens sider. Det er et flot sceneri at vandre langs kanalen. Der har kun været en enkelt by - Aniane - på vejen i dag og der er et gammelt kloster med kirke fra det 8. århundrede. Det er et flot sceneri at vandre langs kanalen. Der har kun været en enkelt by - Aniane - på vejen og der er et gammelt kloster med kirke fra det 8. århundrede. Da byen både er et pilgrimsmål og også et stort turistmål, er det nødvendigt at bestille overnatning i forvejen. Jeg valgte at booke et af de 6 værelser på La Taverne de l'Escuelle, der udefra ser ud, som noget man skal holde sig væk fra. Imidlertid er det et spændende overnatningssted med nyrenoverede værelser i top moderne design med flot badeværelse/ toilet. Rigtig god restaurant til både middags- og aftensmad og et rigtig dejligt morgenmåltid. Jeg betalte €87 inkl. morgenmad.

Skriv et svar