CAMINO DEL NORTE – DAG 10

Start ByGama til Santander
Dato25. august 2013
Vejr+25C overskyet / sol /brise
Højdemeter op157 m
Højdemeter ned260 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag29 km
Afstand tilbagelagt i alt274 km
Santander er en mondæn havne og strandby med kvaliteter der overgår Nice og Monaco.
Så det bliver spændende at møde den by - så det med med forventninger at jeg her søndag kan når til byen.
Den har en gotisk katedral, en lang havnefront og jeg ankommer pr. båd til byen. En noget utraditionel måde at træde ind i byen på. Fra vandsiden.
Ud i den mørke morgenstund med frisk skovluft. det første du møder kl. 6.30 er en åben tank station. Så er morgenmaden sikret før kl. 10.00. Og kanske rigtig friske sandwich i køleskabet og en Kass Limon. Kass Limon er lige som Fanta citronvand. Frisk og læskende. Så 2 sandwich og sodavand til morgenmad. Lidt utraditionelt som morgenmad - men meget velkomment at jeg ikke skal gå på tom mave flere timer.
Første landsby jeg møder - Escalente - har åben bart haft sommerfest - fortsat musik i gaden og fulde folk, der tisser op af nærmest parkerede bil. Lidt foruroligende at gå på landevejen, når der kan være fulde folk i bilerne, der køre omkring dig i morgenstunden. Men der lyder et friskt Buen Camino fra mange af dem - og så er alt forladt.
Lidt før middag når jeg byen Guemes - der siges at have et enestående albergue - men det viser sig at alberguet er lukket. Samtidig med at jeg er ud foran det, kommer min spanske cykelpilgrim og hilser glædestrålende på mig og hvad jeg kan forstå er han på vej til Santander og videre til Santillana del Mar, som jeg også vil nå om et par dage.
Jeg skal nemlig ligge en dag over i Santander - dels skal jeg have en oplader - og den kan man ikke købe en søndag fordi butikkerne er lukkede - og så skal jeg have opdateret min hjemmeside. Og det er det der sker nu.
Igen er jeg ude på 2 caminos for at nå Santander i dag søndag. Jeg tager et short cut via en cykelsti langs den i øvrigt om søndag meget befærdede N 634 hovedlandevej til Somo. hvor jeg skal med båden til Santander. Som nævnt en utraditionel måde at ankomme til en by som pilgrim. Ikke som vandrende men med båd.
Mens dagens vandring indtil nu har foregået på kommuneveje, skal jeg de sidste ca. 8 km gå langs en befærdet hovedlandevej en søndag eftermiddag med hvad det indebærer af søndagstrafik.
Godt der er en cykelsti og godt at der findes musik til ørene. Så på med ørepropper for første og måske også sidste gang, for at holde trafikstøj ude. Godt med 70``, 80`` og 90`` musik i ørene. Og strækningen på 6 km er bare lige ud.
Reservere undervejes hotelværelse på et hotel i NH Hotelkæden (gode prisbillige hoteller i de større byer) og får en bekræftelse på at værelset er reserveret. Ro i sjælen. Nu er det bare rå vandring de sidste 10 km.

Ankommer ca. kl. 16.00 til hotellet. Receptionisten byder en hjertelig velkommen og byder på kaffe mens formaliteterne bliver klaret inkl. stempel i pilgrimspasset. Op på værelset, tøjet af til vask og i bad og derefter 1-2 timer på langs.
Du ankommer med båd til Santander. Båden - en lille personbåd - der går og kommer, som der er passagere til - der er vel en 4-5 stykker - som sejler over sundet mellem Somo og Santander - uden om sand banker og sandøer. En smuk tur på omkring 20 min. - så du kan få lidt hvile inden du skal videre på din ben til hotellet midt i byen. det viser sig hotellet ligger 5 min fra hvor båden satte mig af og 5 min fra katedralen, altså midt i hjertet af byen. Dejligt.
Søndag aften var jeg ude at få tapas på en rigtig tapsbar. De var rigtig gode.

Skriv et svar