VIA SANCTI MICHAELIS – 2024

En mystisk, imaginær linje forbinder syv klostre fra Irland til Israel. Disse steder er meget langt fra hinanden, men i en perfekt lige linje. Er det bare en tilfældighed? Find ud af, hvad legenden siger om dem, og hvilken stor rolle denne linje faktisk har. Uanset om du er troende eller ej, vil du blive imponeret over skønheden i disse århundreder gamle klosterbygninger.

Ifølge den kristne tro, er et af de væsentligste emner kampen mellem godt og ondt. Efter legenden blev Satan besejret og sendt til helvede efter et heroisk slag, hvor slaget leveret af ærkeenglen St. Mikaels sværd viste sig at være afgørende. Noget andet, som legenden siger, repræsenterer den perfekt lige linje, sværdslaget, som ærkeenglen påførte djævelen for at dræbe ham.

Som følge heraf ærer kristne rundt om i verden ærkeenglen Michael, og flere kirker rundt om i verden er rejst og indviet til ærkeenglen.

Linjen, kendt som Via Sancti Michaelis, omfatter de tre vigtigste middelalderlige klostre i Europa, der er indviet til Saint Michael:

Mont Saint-Michel i Normandiet (Frankrig) – bliver min etape 3

Sacra di San Michele i Piemonte, (Italien) – bliver min etape 4

Monte Sant’Angelo (Monte Gargano) i Apulien, (Italien) – bliver min etape 5

Ikke alene er de tre hellige steder placeret på en perfekt geografisk linjeføring, men de er også placeret i samme afstand – omkring 900 km.

Utroligt nok er fire andre klostre på samme linje:

Skellig Michael i (Irland) – bliver min etape 1

St. Michael’s Mountain (Cornwall, England), – bliver min etape 2

Monastery Panormitis Symi Island, (Grækenland ) – bliver min etape 6

Mount Carmel i (Israel) – bliver min etape 7