TOLOSANA II – HENREJSEDAG

Start byKøbenhavn til Toulouse
Dato5. juli 2020
Vejr+15C – +23C   overskyet
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt0 km
Vi er midt i Cowid19 pandemien, smittetrykket er ikke særlig højt lige nu og Udenrigministeriets rejsevejledning fraråder ikke rejser til Frankrig. Flytrafikken er så småt igang og oplysninger om at butikker, hoteller og restauranter er åbne, men der er krav om at gå med mundbind indendørs og hvor der udendørs er mange mennesker forsamlet.
Spanien har været lukket ned og har restriktioner der gør, at pilgrimsvandring ikke er mulig der. Alternativ må derfor findes og det bliver så Frankrig.
Det er situationen og derfor vælger jeg at optage vandringer på Via Tolosana, hvor jeg mangler at vandre fra Toulouse til Col do Somport.
Jeg har booket AirFrance fra København til Toulouse via Paris. Afgang kl. 8.00 med 3 timers transfere i Charles de Gaule Airport med indenrigsfly til Toulouse. Ankomst kl. 16.00.
Københavns Lufthavn er en skygge af sig selv. Flyet er næsten fuldt og fra indgangen i lifthavnen er det obligatotrisk at bære mundbind til man er ude af ankomst lufthavnen - Toulouse. Lufthavnen i Paris er også en skygge af sig selv. Vel mindre end 1.000 passagerer venter på diverse afgange. Der er vel 10 gates åbne og alt foregår i en enkelt ankomst/afgangshal i lufthavnen.
Fly afgår til tiden og ankommer til tiden og det gør mit også til Toulouse. Toulouse lufthavn, der ellers er godt besøgt, er også skyggen af sig selv og alt er lukket ned i den.
Rækken af taxa er beskeden og man bliver nærmest overfaldet for at blive taget med på tur ind til centrum.
Hottelet jeg har booket er åbnet fra kl. 17.00, så der er tid til at besøge Basilique Saint Sernin, der er af Frankrigs største kirker.
Jeg ankommer lige efter messen og en af menigheden ser at jeg leder efter sakrestiet og sørger for beredvilligt at jeg bliver forsynet med et stempel i mit pilgrimspas og ønsker mig god vandring.
Det viser sig til min store overraskelse, at det ikke er muligt at få kontakt til nogen på hotellet og efter 3/4 times venten beslutter jeg at overnatte på et andet. Det ligger så direkte ud til Via Tolosana for starten på min vandring næste morgen.
Efter at have tjekket ind, gå jeg mod Cathedrale de Toulouse for at besøge denne. det er en pæn gåtur gennem centrum. Toulouse har ca. 500.000 indbyg gere.
de fleste cafeer er åbne med udeservering. Jeg spiser aftens mand på en restaurant der alene serverer and som hovedret. Det var veltilberedt. Jeg overnatter på - Hotel Mercure Toulouse -  for overnatning inkl. morgenmad betaler jeg 110€

Skriv et svar