VIA FRANCIGENA II – DAG 26

Start byLa Storta til Roma Peterskirken
Dato27. maj 2016
Vejr+25C – +28C sol
Højdemeter op0 m
Højdemeter ned145 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag18 km
Afstand tilbagelagt i alt672 km
Det er en stor dag i dag i mange forstand.
Jeg bliver 70 år - jeg vandre ind på Peterspladsen i Rom - og jeg har nu tilbagelagt mere end 5.000 km på pilgrimsveje i Europa.
3 skelsættende begivenheder.
Vandringen på Via Francigena havde jeg planlagt til at jeg kunne vandre ind på Peterspladsen på min fødselsdag og modtage Testimunium samme dag.
Sidste dag på Via Frnacigena er på 18 km fra La Storta til Peterspladsen i Rom. Ikke nogen lang vandring og ifølge guidebogen ikke nogen særlig rar vandring.
Det er også vandring på Via Cassia for ca. 12 km i morgen trafikken. Og den er heftig skal jeg nævne.
Eneste lyspunkt er, at der overvejende er fortov hele vejen - kun få brudstykker - går man på den hvide stribe - som så ikke er der, men trafikkanterne er opmærksomme. De sidste ca. 6 km er på fortov i Rom og gennem byen og en enkelt park, hvor man oppe fra en af højene har et flot panorama ude over Rom medsyn af kuplen på Peterskirken.
På vejen ind gennem byen mod Vatikanet møder jeg 3 gamle kendinge - nemlig de 3 italienske pilgrimme, som jeg i flere omgange har mød siden min start i Piacenza.
De er også på vej - og jeg spørger til hvor jeg kan få udleveret testimonium. Den ene af italienerne ved præcis hvor vi skal hen og jeg få lov til at følge dem. Vi er ved at være i nød af tid, da pilgrimskontoret lukker kl. 12.30 og vi har et kvarter tilbage da vi går op af Via Porta Angelica til Peterspladsen.
Med min datter Rikke - der bor i South Devon UK - er det aftalt, at hun skal møde mig på Peterspladsen her ved middagstid, men da jeg vandre ind står 10 af mine familiemedlemmer med Dannebrogsflag og vinker mig velkommen.
Noget af en overraskelse og suprise - men hvor er det dejligt.
Men jeg har slet ikke tid til at tage imod dem, da jeg skal følge med de 3 italienere til Pilgrimskontoret i den anden ende af kolonnaden og gennem securitytjek og have besøgskort. Så tiden er nu ved at være ganske knap - og det viser sig også at vi er de sidste for i dag, der får lov til at komme ind i Vaticanets Pilgrimskontor.
Så det lykkedes at få vekslet pilgrimspasset til et Testimonium udstedt den 27. maj 2016 på min 70 års fødselsdag.
Det er bare stort.
Tak til de 3 italienske medpilgrimme og så tilbage til familien med kram og lykønskninger.
Hele familien har booket hotel i Rom for de næste 2 nætter og jeg har for tre.
Rikke og jeg samt min søn Peter og hans kæreste Susanne, bor hos en person som udlejer hotelværelser, der er **** og kun er 1 km fra Vatikanet. Perfekt beliggenhed og til en fornuftig pris, men meget høj standard.
Vi går straks alle ud og får os en hyggelig frokost i en resturan lige uden for Vaticanet.
Rikke og jeg havde fået adgang til Peterskirken igennem Den Hellige Dør om eftermiddagen, så derfor skilte vi os med familien og gik til Peterskirken. (Mere om det under Dag 1 i Rom).
Efter at have været i bad og klædt om, tager vi alle ud til en italiensk restaurant, der har dansk tilknytning, idet værten har boet som barn i Danmark. Vi får en udsøgt aftenmenu og hygger os til langt ud på aftenen.
Det var lidt at en overraskelse at blive mødt af ens familie uden at det var ventet.

Skriv et svar