SIGERIC’ – KIRKER III

Basilica di Santa Maria in Trastevere

Bacilicaen er  det, som kaldes en mindre bacilica. Den er en af Roms ældste kirker. Det første kapel blev opført i 221-227og struktur af den nuværende kirkebygning er opført i 340. Kirken har undergået 2 renoveringer et i det 5. århundrede og det andet i det 8 århundrede og efterfølgende tilbygget i 1140-1143. Den nuværende facade er fra 1702. I basilicaen er  flere paver begravet bl.a. pave Callixtus. Af relikvier opbevares i et relikvieskrin hovedet af Saint Apollonia og en del af Den hellige Svamp (svampen hvormed Jesus fik eddike på korset).

Basilicaen er åben: 8-21

Cheisa San Crisogno

Kirken er indviet til martyren Saint Chrysogonus. Kirken er en af de første sognekirker i Rom oprindelig bygget i det 4. århundrede og ombygget i det 12. århundrede og igen i det 17. århundrede. I kirken opbevares legemet af den salikårne Anna Maria Taigi i en glaskiste og som relikvier i det tilstødende kloster effekter efter Anna Maria Tai, der blev saligkåret i 1920.Ved udgravninger under kirken, kan man se, at den nyeste øverst, bygge over de 2 tidligere kirker. Kirken fremtræder i dag i barokstil.

Kirken er åben fra kl. 7-11.30 - 16-19.30.

Basilica di Santa Cecilia

Den tidligste kirke er antagelig fra det 3. år- hundrede og viet til den unge romerske matyr  Cecilia og den nuværende basilica er bygget over det hus hun boede i. I 822 blev basilicaen ombygget og hendes relikvier blev overført til den nye basilica fra Saint Calixtus Catacomber. Basilicaen er blev flere gange i 1700-1800 tallet renoveret. Siden 1527 har en gruppe Benedictiner nonner boet i klosteret tilknyttet basilicaen. I kirken findes en marmorskulptur af den døde Santa Cecilia, der betragtes som en af de smukkeste barok skulpturer. Den er betagende. Relikvier af Santa Cecilia og hendes mand Saint Valerian er opbevaret i krypten.

Basilicaen er åben 9.15-12.45 og 16-18. 

Basilica di Santa Maria in Cosmedin

Basilica di Santa Maria in Cosmedin er en såkaldt mindre basilica. Den er fra det 6. århundrede og lå i det græske kvarter i Rom.
Kirken blev renoveret i 800 tallet og igen renoveret mellem 1118-1124. Og igen i 1718 blev den renoveret til  barokstil.  I 1894-1899 blev den tilbageført til den nuværende udseende med barokfacaden.
Basilicaen rummer bl.a. Alfanus grav og den formodede hovedskal af Saint Valentinus. (Skt. Valentin). I portioen til basilicaen er den antikke skulptur "The Mouth of Truth", hvor man kan sætte hånden ind i munden og taler man ikke sandt vil skulpturen æde hånden efter gammel overtro. Her skal man stå i kø Længe.

Chiesa Santa Sabina all'Aventino

Basilicaen rummer bl. a. en skulptur af Saint Alexis iklædt pilgrimstøj og står over alteret ved døren, figuren klatre op af trappen/stigen hvilket udgør hans identitet efter hans død. Kirken blev ombygget i 1300 tallet. Kirken ligger med en utrolig smuk udsigt over Rom by.

Basilicaen er åben: 9-18.

Basilica dei Santi Bonifacio e(d) Alessio

Bacilicaen er indviet til Saint Bonifacio fra Tarsus. Imidlertid er der tvivl om, hvorvidt Saint Bonifacio overhovedet har eksisteret. Han skulle have været en græsk dames slave og elsker og han led martyrium i Tarsus (Tyrkiet). Usædvanligt har den katolske kirke slettet ham som helgen selvom basilicaen er indviet til ham
Basilicaen er opført imellem det 3. og 4. århundrede. I 1261 blev bacilicaen renoveret igen i 1582, 1750 og senest mellem 1852-60. I højalteret er relikvie af Saint Thomas af Canterbury) Kong Karl den IV af Spanien er begravet i kirken (d. 1819). I kapellet er en ikon Madonna di sant'Alessio dateret fra 12.-13. århundrede.

Basilicaen er åben 8.30-12.30 og 15.30-18.30. (sommer til 20) 
Skriv et svar