VIA FRANCIGENA II – DAG 16

Start bySiena til Siena
Dato17. maj 2016
Vejr+ 22C sol /let brise
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt399 km
Når man nu endelig - stortset midtvejs på min pilgrimsvandring til Rom - skal have en liggedag, kan man jo lige så godt holde den i en af verdens fineste og flotteste renaissancebyer.
Siena er jo en af Italiens mest besøgte tiristbyer, så den har selvfølge alt hvad en turist har brug for.
Dejlige cafeer, gode restauranter og et væld af seværedigheder.
I en sidegyde til Il Campo fandt jeg en hyggelig cafe og indtog her min morgenmad. På vejen mod katedralen er der et væld af muligheder for at se det ene
palads efter det andet og selvfølgelig skal jeg også en tur ned over El Campo - byens centrale plads.
Da jeg er pilgrim er jeg berettiget til at gå til messe i katedralen og i en sideindgang er der adgang til et afsnit i katedralen med 3 side kapeller, hvor der på skift holdes messe i løbet af dagen. På vej ud får jeg et stempel i mit pilgrimspas og mod betaling af 1€ kan jeg købe et bevis på at jeg har været i katedralen.
Ellers er den ind i køen for at købe adgangsbillet til katedralen, biblioteket, krypten og katedral Museet.
Man kan bruge timer på at gå rundt i ktedralen og se det ene mere skønne/flotte kunstværk efter det andet. Vægge og lofter og gulve er kunstværker i sigselv.
I krypten er væggene dækkede med freskoer fra forskellige tidsperioder.
Det er fantastiske skulpturer, altertavler, freskoer på vgge og lofter i katedral museet. Det er så overvældende flot, imponerende og smukt.
Ellers er det en slentretur rundt i Siena, idet dets gader og gyder og jeg tror de fleste slutter på Il Campo til enten en kaffe, drink, is eller et måltid.
Jeg sad en skøn solskinsaften og indtog min aftensmad på en af restauranterne.
På vej tilbage til mit hotel, var der en kirke beliggemde på et lille torv, hvor der op til kirkens hovedindgang vel var 20 trappetrin. Kirken var åben og jeg gik ind og beså den.
Som sædvanlig var jeg til slut rundt for at finde Via Francigena ud af Siena og ikke ret langt fra hotellet fandt jeg den første afærkning.
Vejret var til en rigtig byvandring den dag, solskin og mellem 20-22C.
Det blev selvfølgelig til nogen kilometers byvandring, men de tæller jo ikke sådan rigtig med.

Skriv et svar