BIRGITTALEDEN – DAG 3

Start byLinköping til Ljungsberg
Dato20. juli 2021
Vejr+18 – +28C sol / overskyet
Højdemeter op167 m
Højdemeter ned128 m
Sværhedsgradmoderat
Afstand tilbagelagt i dag24 km
Afstand tilbagelagt i alt83 km
Fra Linköping centrum vandrede jeg først ud gennem de sædvanlige forstadsområder og forbi et megacenter med et IKEA og Biltema m.v.
Derfra vandrede jeg på stier, der slyngede sig gennem et større nyere boligkvarter i Skäggetorp, hvor jeg bestemt ikke følte mig helt hjemme på grund af beboersammensætningen. Næppe mange af dem vil sætte deres ben i den lokale Skäggetorps Kyrka, som jeg nu var på vej frem til. I det her kvarter er en nyere kirke, måske fra omkring 60'erne. Faktisk er den fra 1965. Der var forberedelse til begravelse og jeg fik en snak med den lokale præst og et stempel i mit pilgrimspas. 
Videre til endnu en  landsby kirke i Kaga, der er fra 1100 tallet med nogle meget flotte og velbevarede kalkmalerier i hele kirken.
Herefter en lang vandring på cykelsti langs en meget befærdet hovedlandevej hvor der bl.a. kørte mange husvogne til campingpladserne. Den næste kirke jeg kom til var Verta Klosters Kyrka. Klosteret er det første i Sverige og nu er der klosterkirken tilbage. Derfra vandre jeg frem frem til et stort slusesystem ved Berg, hvorfra jeg de sidste 5 km vandrede langs Gøtakanalen.
Da jeg skal overnatte på vandrehjem i Ljungsbro, hvorfor jeg må bære aftensmad og morgenmad købt i et lokalt ICA frem til vandrehjemmet. 
Det er i dag omkring +28C sol, gennem sløreskyer, men alligevel kan jeg godt mærke den megen sol og jeg er blevet godt brun/rød.
Jeg har vandret 24 km i dag, men tager man den direkte vej fra Linköping til Ljungsbro er der 14 km.
Jeg nu overnatter på Ljungsbro Vandrarhem , hvor jeg har eget værelse med toilet og fælles bad med 3 andre værelser. der er fælles køkken. Afsnittet jeg skal overnatte i har indgangen der hedder Karl Ludvig (?)
Det er meget forskellige gæster der overnatter her, bl.a. børnefamilier, ældre ægtepar på motorcykler eller cykler, inden-og udenlandske håndværkere og en så en enkelt dansk pilgrim.
For overnatning betalte jeg SEK 350 uden linned. Jeg havde selv silkesovepose og hurtigtørrende håndklæde med.

Skriv et svar