CAMINO FRANCES – 2013 – HENREJSEDAG

Start ByKøbenhavn til Madrid til Burgos til Léon
Dato27. og 28. marts 2013
Vejr+12C sol / småregn
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag8 km
Afstand tilbagelagt i alt8 km
Vi fløj fra Københavns Lufthavn til Madrid T4 i får den 27. marts med fly kl. 15.40 og ankom kl.19.00. Vi indlogerede os på Hotel Novatel lidt uden for bymidten i et businesskvarter. Hotel har restaurant, hvor vi kunne indtage aftensmad inden vi gik i seng for natten.

Næste morgen kørte med bus fra Madrid og først til Burgos og ankom der omkring middagstid i halvdårlig vejr. Vi skulle slå næsten 4 timer ihjel før bussen vi skulle med til Leon afgik.
Vi benyttede en times tid på at besøge og bese katedralen. Den er imponerende og overdådig og i anledning af Påsken var der mange mennesker både i katedralen men også i byen.
Det regnede noget af tiden mens vi gik rundt i byen.
Kl. 17.30 kørte vi fra Burgos og ankom kl. 19.30 til Leon. Vi havde bestilt overnatning på et Parador - der er den spanske stats hotel kæde, hvor historiske bygninger bruges som hoteller med høj standard - her er det et gammelt kloster.
Vi brugte nogen tid på at finde indgangen og måtte have hjælp fra Susanne (Peters kæreste via mobiltelefon) for at finde den korrekte adresse.
Der var ufattelig mange mennesker i byen og vi fandt ud af, at der i anledning af Påsken var en række religiøse optog.
Der var 4 optog, hvor der blev båret på bl.a. en opstilling med Jesus med korset og en Jomfru Maria statue. Jeg tror, at der var mindst 50 personer der hver bar disse opstillinger. Alle hætteklædte og i munkedragter.
Der var mindst 50 andre ligeledes hætteklædte som fulgte efter.
Det var faktisk lidt uhyggeligt og de lignede nærmest ku-kuks-klan.
Vi fik kæmpet os igennem menneskehavet og fik et flot værelse anvist, men gamle antikviteter og en kæmpe dobbeltseng, hvor vi måtte kæmpe om dynen.

Burgos

Burgos er en af Nordvest Spaniens store byer. Den er på størrelse med Odense.
I Burgos er en af Spaniens største og mest overdådige katedraler beliggende.
Katedralen er meget stor og imponerende udsmykket med mange altertavler med indlagt gulv og sølv, statuer, sarkofager, glasmosaik ker,  udskæringer både i sten og træ, religiøse billeder og kirkesølv af ufatteligt omfang.
Vi skal besøge katedralen og gå en tur i den og beundre dens indre og de mange religiøse genstande.
Burgos er også en moderne handelsby med en flot gammel bydel med imposante bygninger i barok og renæssancestil og i den nye bydel flotte butiksgader med et utroligt liv.
Vi bliver i Burgos i ca. 4 timer, da vi skal med bussen videre til León sidst på eftermiddagen den 28. marts.

Skriv et svar