VIA DE LA PLATA I – DAG 6

Start byFuente de Cantos til Zafra
Dato7. oktober 2014
Vejr+18 – + 31C – tåge / sol
Højdemeter op130 m
Højdemeter ned190 m
Sværhedsgradlet
Afstand tilbagelagt i dag25 km
Afstand tilbagelagt i alt158 km
Vi startede ud tidligt - før det blev lyst.
Det første stykke vandrede jeg med de franskmænd og den tyske dame jeg mødte på casa rual dagen før.
Selve vandringen gik igen gennem efterårs pløjede marker, skiftende med vinmarker og senere på dagen olivenlunde.
Der er et stort irritationsmoment og det er fluer. Der er h.... mange fluer og de er nærgående. De vil gerne sidde i næsen eller i håret og man vifter med hænderne hele tiden for at holde dem væk. Så man kan godt blive lidt irriteret i løbet af dagen.
Dagens slutmål er Zafra, der har en gammel bymidte.
Jeg gik ind i byen efter at have gået på det lokale jernbaneterræn, hvor der er opmagasineret jeg ved ikke hvor mange kilometer jernbaneskinner. Det er nærmest en hel spøgelsesby med række efter række af skinner - det dækker et kæmpe område.
Lige før byens meget flotte park fik jeg overnatning på et hotel. Det mærkelig var at både hotel og restaurant ville lukke kl. 18.00, da der var en eller anden fest i byen. Det gik ikke op for mig hvad det var for en fest.
Så alt var lukket - udtagen den lokale kineser restaurant - den var åben - nok fordi de både øjnene en chance for lidt omsætning og fordi de ikke er spanier. Så det blev kinesisk mad og som altid ganske udmærket og hurtig ekspedition.
Så aftenliv blev der ikke meget af og jeg kunne ikke få købt proviant ind til næste dags vandring.

Zafra
 
Zafra er pæn stor stationsby. Den har en meget smuk park og så har den en ældre meget smuk bydel. Zafra er handelsby, men også en by som turister kommer til.
Byens gamle bydel har et skønt lille torv, hvor alle bygninger har overdækket kolonnader og der er et stort palmetræ på pladsen.
Byen har en stor middelalderborg, der er et Parador (den spanske stats luksushotelkæde i gamle historiske bygninger).

Skriv et svar