CAMINO PRIMITIVO – HVILEDAGE I & II

Start BySantiago de Compostela til Santiago
Dato7. – 8. juni 2014
Vejr+10C – 18C tørt / regn
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag0 km
Afstand tilbagelagt i alt365 km
Det er som nævnt 4. gang jeg nu er i Santiago Compostela.
Dagen i dag har jeg blandt andet brugt til at få opdateret min hjemmeside ved at gå på det lokale bibliotek da det åbne kl. 10.00 og sad der i ca. 3 timer og fik styr på opdateringen. Det er jo gratis at låne PC på biblioteket også for udlændinge. I øvrigt havde de ret mange og der var faktisk mange unge mennesker, der sad ved PC'erne. Jeg blev ikke helt færdig, da min tid var udløbet (3 timer) og sidder nu på en Internetcafe i den gamle bydel og lægger den sidste tekst ind til dato.
Jeg har tænkt mig her kl. 19.00 at gå til messe i Katedralen og bagefter gå ud at spise.
Der er opført en Kulturby (Ciodad de la Cultura Galicia) - Kulturcenter lidt uden for byen i en forstad ca. 3 km , hvor en amerikaner Peter Eisman har været arkitekt for byggeriet og designet bygningerne, der godt nok er meget futuristiske, men en fantastisk arkitektur.
Søndag formiddag gik jeg ud til kulturbyen for at besøge den.
Det var godt nok en tur - op ad bakke i fysisk forstand, da de over 100.000 m2 bygninger ligger på en bakkeskråning uden for byen. Vejret var som sædvanligt lunefuldt, fugtigt med småregn ind i mellem. Jeg var det ca. kl. 10.00 og der var vel i alt 15 mennesker fordelt på området. Så man kan ikke sige, at der just var overrendt på den tid af søndagen.
I bygningerne er der bibliotek (lidt tomt på hylderne !!!!) det lokale provins arkiv med bøger og skrifter helt tilbage til middelalderen. Et stort konference center, et stort udstillings center og nogle store undervisningslokaler bestemt for fremtidsforskning.
Men som næsten altid i spanske infrastruktur projektet, så løber man tør for penge, så også her står der halvfærdige konstruktioner og anlægs arbejder mellem det færdige. Det er en skam, at det ikke er helt færdigt.

Efter besøget i Kulturbyen gik jeg tilbage til den gamle bydel i Santiago for at deltage i søndagens pilgrimsmesse, der starter kl. 12.00. Men denne søndag var det Pinsesøndag og der var en helt anden messe end de øvrige gange jeg har været til messe i Katedralen.
Messen blev forrettet af ærkebiskoppen af Santiago, og katedralen var stuvende fuld til mere end sidste ståplads.
Jeg har aldrig set så mange mennesker i Katedralen. Og jeg har heller ikke set så mange præster og andre forrette gudstjenesten og den efterfølgende nadver.
Da processionen med ærkebiskoppen gik ud af katedralen klappede de tilstedeværende.
Den resterende del af dagen gik med at "hænge ud" og få lidt at spise og drikke og mødes med de medpilgrimme der som endnu ikke var rejst eller vandret fra Santiago.
Gik tidlig i seng den aften.

Skriv et svar